Tussen kunst en Kas genomineerd voor de Duurzaam Erfgoed Award

“Tussen kunst en Kas” van de Hortus Botanicus en Hermitage Amsterdam is genomineerd voor de Duurzaam Erfgoed Award van de Provincie Noord-Holland.

Op 25 februari 2016 vindt in de Hermitage Amsterdam het symposium ‘Voor de eeuwigheid’ plaats en staat in het teken van elkaar ontmoeten, kennis delen en inspireren met duurzame oplossingen voor monumenten. Door middel van een paneldiscussie gaan we in op de dilemma’s waar monumenteigenaren bij de verduurzaming van hun pand mee geconfronteerd worden. Met experts van de provincie Noord-Holland, de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed, het NRF en Mooi Noord-Holland gaan we verder in op vragen als: Hoe financier je de maatregelen, met welke wet- en regelgeving heb je te maken en welke maatregelen passen wel of juist niet bij jouw monument. Verder zal ter inspiratie een keur aan innovatieve projecten de revue passeren.

 

​Op basis van de inzendingen bepaalt een team van experts welke​ monumenten in aanmerking komen voor de Duurzaam Erfgoed Prijs. Deze finalisten krijgen de gelegenheid om zich op het symposium te presenteren. De bezoekers bepalen uiteindelijk wie volgens hen de prijs zou moeten winnen.

 

https://www.noord-holland.nl/web/Projecten/Duurzaam-erfgoed.htm

 

Pro. NH logoMede mogelijk gemaakt door